Höst i Wachau-dalen i Österrike.

Här kommer oktober, passa på en weekend under allhelgonahelgen om en månad

Så var sommaren helt klart och oundvikligen slut för i år. Men efter färgglada hösten, är vintern här med skidåkning (om vädret tillåter) och innan dess har vi allhelgonahelgen.

Semester i januari? Planera i tid

Även om jul och nyår verkar vara så långt bort med flera månader av höstväder, så är det hög tid att börja tänka på var och hur vi åker på semester under julledigheten och januari. Några företag har redan tänkt på detta, till exempel MTRX som redan släppt tågbiljetter för jul- och nyårshelgen. Men även om du funderar på att lapa sol söderöver, så är det dags att se efter vilka biljetter som finns – Men du har förhoppningsvis redan en aning om var du vill slappa på en strand.

Det återstår att se om träningsresor kommer vara lika populära under kommande vintersäsongen som hos Ving i fjol, men glöm inte fokus på aktivitetshotell även för skidsemester, som vi såg hos SkiStar förra året.

Tåg till Tyskland i höst

SJ gick ut med nyheten att tåg till Berlin fortsätter även efter första oktober, ett tips för dig som vill göra något annorlunda för en semester under hösten.

Allt gott och njut av höstfärgerna.