Solbrillor vid poolen

Sommaren hägrar och varmare väder?

Det är inte långt till sommaren och sommaren står inför dörren. Blir det semester på hemmaplan eller söderöver där våren redan anlände över en månad sedan? Enligt TUI ökade bokningarna inför högsäsongen efter skatteåterbäringen. Det var främst Cypern, Kreta, Mallorca och Rhodos som bokades, så det är gamla favoriter som hittar in på topplistan. När över tre miljoner svenskar fick beskedet om skatteåterbäring blev det rusning efter resor hos TUI. Under två veckor efter skatteåterbäringen var ett faktum hade företaget mest försäljning av resor sedan början av 2024. De flesta bokningarna gjordes för högsäsongen.

Höga Kusten

När Tillväxtverket räknade efter på inkvarteringsstatistiken för Höga kusten visade det sig att intresset för Höga Kustenleden fortfarande växer bland semestrande svenskar. Trots högre bränslepriser under 2023 så växte antalet besökare. Det blir en spännande sommar och låt oss se om tillväxten fortsätter, sedan 2019 har antalet besökare ökat med 12%. Under 2024 kan vi se framemot flera nya anläggningar så som konferenshotell, stugby och camping. Det är kort och gott tillväxt som gäller. För de som inte besökt Höga Kusten ännu, är det en utmärkt tidpunkt att lägga till Höga Kusten till semesterplaneringen inför sommaren.

And now for something completely different – SCB säger..

Ja, som Monty Python brukade säga i sina episoder. En intressant analys av SCB visar att en av tre svenskar kan cykla till arbetet på 15 minuter. Kanske kommer det som en överraskning, men enligt SCB som baserade analysen på den regionala indelningen DeSo (Demografiska statistikområden). En idé för ett konversationsämne under kafferasten. Läs mer här.