Elbil under laddning.

Stor efterfrågan av elbilsladdning under skidsemester till fjällen

Under vintersäsongen stod en ny trend klar i fjällen, då man i Sveg noterade att uppemot 750 bilar använde en laddstation som anordnats i samarbete mellan Audi, Jämtkraft och SkiStar. Det enorma behovet var inte väntat men visar tydligt att fler väljer att använda elbil – Även när de reser till fjällen. Placeringen av laddstationen föregicks av en enkätundersökning för att säkerställa var resenärer såg ett behov av elbilsladdare.

Enligt information från SkiStar var laddstationen tillgänglig veckorna 7-10 för att hjälpa resenärer under sportlovet och mer än två tredjedelar av användningen skedde under lördagar och söndagar.

– Att hjälpa våra gäster att resa mer hållbart till våra destinationer är en viktig del av vår hållbarhetsstrategi med målet att halvera vår klimatpåverkan till 2030. Det stora intresset för de mobila laddhubbarna visar att behovet är stort bland våra gäster att kunna resa med elbil till våra destinationer. Så vår förhoppning är att detta blir ytterligare ett exempel på hur laddinfrastrukturen måste förbättras i hela landet, säger Fanny Sjödin, hållbarhetschef på SkiStar.

Pussel

Fler nyheter

Fler turister utforskar långkryssningar längs Göta Kanal med Strömma.

Ta tåget direkt till Österrike från Malmö i sommar.

Liseberg släpper nytt seniorpass till sommaren.