Göta kanal

Fler turister utforskar långkryssningar längs Göta Kanal med Strömma

När statistiken stod klar var det tydligt hos Strömma att 4-6 dagarsturer ökat i popularitet bland utländska gäster, då speciellt tyska turister. Kryssningarna som funnits tidigare är mellan Göteborg och Stockholm samt mellan Motala och Söderköping.

– Vi har en bra och kvalitativ produkt som lockar gäster från hela världen. Tyskarna har alltid varit en relativt stor målgrupp och nu har den tyska marknaden fått en extra injektion. Det har skett med hjälp av en dokumentärfilm om Göta kanal. Den sändes första gången för ett par år sedan och nu har den repriserats. Den charmar tyskarna rejält, säger Peter Henricson, Sverigechef på Stromma som äger Göta kanal-bolaget.

Läs också mer om whiskykryssningar som anordnas av Viking Line i vår.

Pussel! Vad vet du om skärgårdar i Sverige?

Fler nyheter

Ny flyglinje mellan Göteborg och Barcelona i sommar.

Nya äventyrsarenor i Sälen och Trysil inför sommaren 2023.