Utomhusmatlagning

Sweden Outdoor Festival lockar med matupplevelser

Matfestivalen hålls 21-22 maj och då avgörs också SM i utomhusmatlagning. Festivalen är speciellt kul för de som gillar en aktiv livsstil ute i naturen. I år kommer festivalen vara på Billingen. Matlagningen är start inspirerad av lokala smaker.

För de som vill prova på att laga mat går det att göra på lördagen, besökare behöver då anmäla sig på plats. Sven-Erik Larsson som är tävlingsledare för SM i utomhusmatlagning kommenterar evenemanget och tävlingen.

–  För mig handlar SM i utomhusmatlagning om att natur- och matintresserade människor möts på intressanta platser på deltävlingarna runt om i Sverige. Under finalen i Skövde tar finalisterna med sig råvaror från de olika deltävlingarna, det blir ett intressant möte mellan platser och råvaror, säger Sven-Erik Larsson, projektledare SM i utomhusmatlagning.

Fotograf: Gustaf Elias.

Fler nyheter

Växande intresse för träningsresor med Ving i år.

MTRX noterar att fler vill ut och resa i vår och sommar.

Skidåkning i sommar? Pröva SkiStar SummerSki i Stockholm.