Hammarbybacken i Stockholm

Skidåkning i sommar? Pröva SkiStar SummerSki i Stockholm

(Foto: Sunkid, pressbild via SkiStar)

Allt fler hoppar på trenden med hemester. I takt med det gör SkiStar Sports & Adventures en satsning på sommarskidåkning, så kallad SkiStar SummerSki. Konceptet är en vidareutveckling på vad som lanserades under sommaren 2021, med destinationer i Sälen, Trysil och Åre.

– Nu utvecklar vi konceptet och möjliggör upplevelsen även hos SkiStar Stockholm Hammarbybacken. Med satsningen vill vi inspirera alla stockholmare och besökare till spännande äventyr och aktiviteter med unika Hammarbybacken i fokus. Här får vi fler människor i rörelse i linje med vårt hållbarhetsarbete och erbjuder samtidigt kittlande attraktioner med enkel access för minnesvärda upplevelser mitt i Stockholm, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar.

SkiStar SummerSki är för de som vill åka skidor under sommaren. Hela 7000 kvadratmeter kommer finnas med artificiellt gräs som ska vara liknande snö när det gäller känslan för skidåkning.

– Äntligen får vi tillsammans med Stockholms stad möjligheten att genomföra vår vision med Hammarbybacken och det unika läge och alla möjligheter som finns här med aktivitet och rörelseglädje. Går allt enligt plan hoppas vi att redan till midsommarhelgen kunna öppna upp flera av attraktionerna för alla som tillsammans med oss vill göra Stockholm och Hammarbybacken lite mera aktiv och lite roligare året runt, säger Jonas Bauer, affärsutvecklingschef på SkiStar som arbetat med projektet.

Mer information om SkiStar och Hammarbybacken.

Skribent: Paul-Christian Markovski, för Turista.NU.

Fler nyheter

Båtsemester i sommar? Fler båtar tillgängliga när båtbranschen kommer igång.

Gröna Lund har släppt biljetterna till sommarens tivolidagar.

Ryanair introducerar ny direktlinje till Tyskland.

Pussel! Kan du hitta skidorterna i Alperna?