Kaj i Stockholm

MTRX noterar att fler vill ut och resa i vår och sommar

Med våren och sommaren på intåg noterar MTRX att allt fler bokningar görs varje vecka. Företagets snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg har varit aktivt flera år och nu märks en ökning av resandet mellan städerna igen.

– Det är tydligt att svenskarna vill ut och resa igen. Vi ser fler bokningar vecka för vecka, vilket såklart är mycket välkommet. Rese- och besöksnäringen är väldigt viktig för vårt land. Att den verkar vara på väg tillbaka är positivt inte bara för oss utan för hela samhället, säger Joakim Sundh, vd MTRX.

Enligt Svenskt kvalitetsindex (SKI) har MTRX landets mest nöjda tågkunder sedan fem år tillbaka. Företaget har en hög punktlighet för tågen mellan Stockholm och Göteborg och Joakim Sundh kommenterar företagets lyckade satsningar de senaste åren.

– Vi vill fortsätta erbjuda Sveriges bästa resor och då är jag övertygad om att vi inte kan stå stilla. Sedan vi påbörjade vår resa för sju år sedan har vi drivit på utvecklingen. Vi var först med att introducera biljettlösa resor, ombokningsbara biljetter och automatisk kompensation vid förseningar. Konkurrensen har också bidragit till lägre priser och punktligare tåg. Allt detta bidrar till att förbättra upplevelsen i alla led av resan. Det märks för resenären, säger Joakim Sundh.

Fler nyheter

Två nya direktlinjer med SAS under sommaren.

Gröna Lund har släppt biljetterna till sommarens tivolidagar.

Full fart på Göta kanal i sommar.