Göta kanal

Full fart på Göta kanal i sommar

I år är Göta kanal riktigt populär, speciellt under högsäsongen mellan 14 juni och 15 augusti. För de som fortfarande inte bokat avgångstid, är det hög tid att göra det. Fullbokade konvojer kommer stängas så det är svårare att välja avgångstid helt efter önskemål. De som vill kryssa längs Göta kanal med sin fritidsbåt bör således ta en titt och boka så snart som möjligt.

– Under högsäsongen 14 juni till 15 augusti har vi slussarna öppna mellan 09.00-18.00 alla dagar i veckan. Då checkar man in och färdas på kanalen som man önskar, helt i sin egen takt med hjälp av etthundra slussvärdar. På för- och eftersäsongen har vi färre slussvärdar i tjänst vilket gör att fritidsbåtarna istället går i förbokade konvojer enligt en fastställd färdplan, förklarar Roger Altsäter. För att säkerställa att vi kan följa färdplanen kommer vi nu stänga avgångsdatum i takt med att konvojerna blir fullbokade, fortsätter Roger Altsäter. Det handlar helt och hållet om att kunna hålla vad vi lovar och ge en så bra och anpassad kundupplevelse som möjligt.

Fler nyheter

Nya MTB-leder i Sälen och Åre till sommaren.

Tallink Silja ökar antalet kryssningar i sommar.

Upptäck Sverige med Inlandsbanan i sommar.