Visby på Gotland

Tallink Silja ökar antalet kryssningar i sommar

På grund av en stadigt ökande efterfrågan på inhemska kryssningar i sommar, har Tallink Silja ökat antalet avgångar. Fler avgångar till Visby och Ystad kan väntas i sommar.

– Gensvaret på årets inhemska kryssningar har varit fantastiskt. Det tog inte länge innan nyheten med resor till två av Sveriges mest älskade destinationer, Gotland och Ystad med Österlen, var fullbokad. Många kunder har även efterfrågat en repris av förra årets succé, kryssningar med Östersjöns pärla Silja Symphony till Höga Kusten. Vi är därför väldigt glada över att kunna både addera fler avgångar och erbjuda Höga Kusten igen, detta mäktiga världsarv som uppskattades så av våra gäster förra året, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja.

De första avgångarna är redan slutsålda och företaget anpassar därför antalet kryssningar för att fler ska kunna åka på kryssning i sommar. På Visby centrum ser man inflytande av kryssningar på den lokala turistnäringen.

– Jag är väldigt glad över att Tallink Silja väljer att utöka antalet kryssningar till oss under sommaren. Vi har utvecklat ett gott samarbete, och att få välkomna våra gemensamma gäster vid ytterligare åtta tillfällen är otroligt värdefullt för Visby, våra näringsidkare och entreprenörer och för hela Gotland. Vi rustar just nu för fullt för att kunna välkomna alla gäster på ett tryggt och omfamnande sätt, säger Magnus Olsson, verksamhetsledare för Visby centrum.

De nya kryssningarna är:

  • Visby, två nätter ombord och en dag i Visby: 1, 6, 13 och 20 augusti
  • Visby, tre nätter ombord och två dagar i Visby: 3 augusti
  • Ystad och Visby, tre nätter ombord och en dag i Ystad samt en dag i Visby: 8, 15 och 22 augusti
  • Härnösand/Höga Kusten och två nätter ombord, samt en dag i Härnösand: 11, 18 och 25 augusti

Läs fler nyheter!

Viking Line startade den modifierade sommartrafiken i juni.

Semesterbokningar tar fart när restriktioner lättats.

Nytt kryssningsfartyg med takterrass.