Mariehamn

Nytt kryssningsfartyg med takterrass

Nästa år kan vi se framemot att kryssa på Östersjön med ett nytt fartyg från Viking Line. Det blir då premiär för fartyget Viking Glory som kommer ha en takterass. Fartyget kommer trafikera sträckan Stockholm-Mariehamn-Åbo. Takterrassen kommer ha över 200 sittplatser för de som vill lapa sol på taket under kryssningen i Skärgården.

– Viking Glory förkroppsligar vår vision för framtidens Östersjökryssare, med en kombination av klimatsmarta lösningar och en oslagbar skärgårdsupplevelse. Under en kryssning hör det verkligen till att sitta ute på däck och njuta av det ständigt omväxlande havet och skärgården med sina speciella kobbar och skär. Med den unika takterrassen Viking Terrace blir det för första gången möjligt att maximera den upplevelsen under hela sommarhalvåret, oberoende av väder, säger Stig Pernell, blivande intendent på Viking Glory.

Premiären för Viking Glory väntas bli under början av 2022 och biljetter ska släppas under hösten 2021.

Fler nyheter!

Kryssningar till Österlen i sommar.

Kinda kanal firar 150-års jubileum med smakfulla innovationer.

Ny flyglinje mellan Ronneby och Frankfurt.