Valö

Kinda kanal firar 150-års jubileum med smakfulla innovationer

I år är det 150-års jubileum för Kinda kanal i Linköping. Firandet pågår hela året med fokus på sommarsäsongen. För att fira det jämna årtalet har flera matproducenter utvecklat nya smakfulla matupplevelser. Under firandet kommer flera specialerbjudanden finnas där mat och boende kombineras.

– Det är ett år då stora evenemang inte är genomförbara, men trots detta finns det mycket som händer hos aktörerna längs Kinda kanal. Jag vill särskilt lyfta fram de goda möjligheterna till naturupplevelser, med allt ifrån vandring i naturreservat, paddling i kanalens sjösystem, slussning med fritidsbåt eller att åka på kryssning, säger Karin Nybrolin, vd på AB Kinda kanal.

Det finns flera intressanta smakupplevelser att upptäcka som besökare. Som exempel kan nämnas Centralbryggeriets östgötska malt som serveras på flera restauranger.

– Vi hade under en tid skruvat på ett recept innehållande enbart lokalodlad malt och när vi fick frågan om att göra ett jubileumsöl för Kinda kanals 150-årsfirande kändes denna produkt given. Målet med Folkes SlussLager var att få fram en krispig, frisk och lättdrucken pilsner som både passar som sällskapsdryck och måltidsdryck, vilket jag verkligen tycker vi lyckades med. Första batchen som lanserades 6:e april är redan slut och nu ligger både batch 2 och 3 på jäsning, berättar Viktor Hansen, grundare Centralbryggeriet i Linköping.

Du hittar mer information på visitlinkoping.se.

Fler nyheter!

Finnair öppnar direktlinje till Helsingfors från Visby.

Gröna Lund öppnar den 2 juni.

Ny flyglinje etableras mellan Luleå och London.