Luleå

Ny flyglinje etableras mellan Luleå och London

I december kommer SAS öppna flyglinjen mellan Luleå och London. Satsningen på anslutningen kommer förenkla för de från Storbrittannien som vill utforska Sveriges arktiska destination, såväl för de som bor i Luleå som vill åka på storstadssemester.

Det första flyget från London till Luleå kommer lyfta 17 december 2021. Under de nästföljande tre månaderna kommer det erbjudas två avgångar i veckan.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda en linje med en attraktiv tidtabell som förbinder Luleå och övriga Norrland med London. Intresset för norra Skandinavien växer ständigt eftersom resenärerna letar efter nya och mer naturnära upplevelser. Flera researrangörer och resebyråer har visat intresse för den nya linjen. London är också den största europeiska marknaden för många företag i norra Sverige och den nya linjen kommer att bidra till tillväxt för regionens näringsliv, säger Theres Briger, försäljningschef på SAS.

Fler nyheter!

SJ lanserar nytt tågluffarkort under 2021 för de som vill semestra inom Sverige.

Fler äldre vill ut och resa, visar bokningsstatistik hos TUI.

Nya kryssningar till Ystad och Visby kommer under 2021.