Värmland

Nytt tågluffarkort lanseras av SJ

Inför sommaren 2021 kommer SJ lansera ett nytt tågluffarkort. Satsningen ska förenkla för de som vill resa klimatsmart. Samtidigt kommer det bli enklare att utforska olika delar av Sverige.

Tågluffning ökar som reseform och med det här tågluffningskortet ska svenskar kunna upptäcka stora delar landet med en kostnadseffektiv metod. Det nya tågluffarkortet kommer finnas i tre varianter: 7, 15 eller 30 dagar.

– För den som aldrig rest speciellt mycket med tåg, men som är sugen att prova på, kan 15 dagar kännas som en lång tid. Sju dagar kan därför vara ett bättre ”första” steg, säger Eveline Haugaard, produktansvarig för tågluffarkortet på SJ.

Den 31 maj släpps det nya tågluffarkortet. Det kommer kunna användas för alla sträckor inom Sverige som trafikeras av SJ och Tåg i Bergslagen.

– Det här kortet har varit efterfrågat hos många resenärer och vi tror att intresset för att tågluffa kommer vara stort under många år framöver. Vi lanserar nu tre prisvärda kort för alla som är sugna på att få sig en rejäl dos av Sverige i sommar, säger Lava Mahmod, försäljningsansvarig för tågluffarkortet på SJ.

Pris för tågluffakortet börjar från 1145:- och öppen reseperiode är 14 juni till 15 augusti. Tågluffarkortet behöver förköpas 15 dagar innan den första resedagen.

Fler nyheter!

Fler äldre bokar semester.

Nya kryssningar till Ystad och Visby inför sommaren.