Vy från Visby

Kryssningar till Ystad och Visby inför sommaren

Det är snart sommar och intresset är stort för kryssningar. Tallink Silja har nu introducerat kryssningar till Ystad och Visby. Kryssningar till Ystad med fartyget Silja Symphony är en nyhet för de som vill se den medeltida stadskärnan i Ystad. Samtidigt har Tallink Silja satsat på flera åtgärder för att säkra resor under pandemin.

– Fortsatt osäkerhet kring reserestriktioner och det faktum att olika länder har olika stor smittspridning och kommit olika långt i sin vaccinering av befolkningen gör att intresset för upplevelser inom Sverige ökar stadigt. Det vill vi ta fasta på med vårt unika koncept där hela resan är en upplevelse. I år är vi speciellt glada över att som första svenska kryssningsbolag kunna erbjuda våra kunder att kryssa till pittoreska pärlan Ystad med sin medeltida stadskärna och fantastiska stränder. Österlen och Gotland – två av Sveriges mest älskade sommardestinationer – är en svårslagen kombination, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja.

De tretton kryssningar som kommer erbjudas under sommaren 2021 av Tallink Silja, är som följer

Visby, två nätter ombord, en dag i Visby: 2, 7, 9, 14, 16, 21, 23, 28 och 30 juli.

Visby, tre nätter ombord, två dagar i Visby: 4 och 18 juli.

Ystad och Visby, tre nätter ombord, en dag i Ystad och en dag i Visby, 11 och 25 juli.

– Pandemin är inte över, men vi har otroligt väl inarbetade rutiner för minskad smittspridning som vi känner oss trygga med. Dessutom håller vaccineringen i Sverige en god fart. Innan vi kastar loss för vår premiärtur i sommar kommer en stor del av Sveriges befolkning att ha vaccinerats, och suget efter att komma ut och uppleva saker tillsammans med nära och kära kommer att vara stort. Att kunna erbjuda trygga resor inom Sverige för att möta detta behov är vår högsta prioritet, säger Ats Joorits.

Fler nyheter!

Undere sommaren 2021 kommer vi se allt fler utforska Göta kanal som har rekordstort intresse under 2021.

Du kommer kunna hitta fler billiga tågbiljetter när FlixTrain sätter igång med tågresor i Sverige.