Göta kanal

Göta kanal ser rekordstort intresse för sommaren

Inför sommaren 2021 har antalet bokade biljetter med fritidsbåt ökat 11 gånger jämfört med 2020. Göta kanal som är känd bland båtentusiaster har därmed fått en rejäl ökning av turister. I år är det många som vill semestra på hemmaplan, en trend som håller i sig sedan 2020. Det är också något som man noterat på Göta kanal.

– Många svenskar planerar en semester på hemmaplan i sommar och intresset för en aktiv semester i naturen ökar. Det har bidragit till att vi slår rekord i antalet bokningar för båtslussning inför säsongen 2021. Även hotell, cykeluthyrare och de som säljer paketresor av olika slag ser ett ökat intresse än tidigare år, säger Roger Altsäter, vd på Göta kanal.

Fler nyheter!

Östersjökryssaren Cinderella börjar snart gå i trafik igen.

Snälltåget ökar antalet avgångar under 2021 för de som vill resa med tåg utomlands.