Gröna Lund i Stockholm

Gröna Lund öppnar den 2 juni

Efter att Gröna Lund varit stängt över 500 dagar, kommer nöjesparken öppna igen i början av juni då restriktionerna lättas.

En vanlig sommardag innan pandemin startade brukade Gröna Lund välkomna ungefär 15000 gäster. På grund av de restriktioner som Folkhälsomyndigheten infört kommer endast 3100 gäster kunna besöka Gröna Lund dagligen.

– Vi vet att våra gäster har längtat efter att få gå på Gröna Lund. Därför känns det helt fantastiskt att vi nu äntligen får slå upp portarna, efter 1,5 år av nedstängning. Att vi dessutom får göra det med en helt ny berg- och dalbana, nya häftiga New York-miljöer och en massa läckra matupplevelser gör mig oerhört stolt, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell.

Den enda biljett som kommer finnas i år heter Ticket to Ride, och med den entrébiljetten kommer besökare tillåtas besöka alla attraktioner. För att undvika att alltför många besökare kommer samtidigt, får samtliga besökare specifika ankomsttider.