Joggare en solig dag

Växande intresse för träningsresor med Ving i år

En undersökning hos Ving har visat att fler söker träningsresor som inkluderar vandring och gruppträning. Det har nu lett till att researrangören satsar alltmer på träningsresor under 2022.

– Det är tydligt att allt fler efterfrågar en semestersymbios där upplevelser och fysisk aktivitet går hand i hand. För oss är det viktigt att ”demokratisera” den aktiva semestern, och även om vi satsar stort på renodlade träningsresor så kommer vårt primära fokus även framöver att ligga på att erbjuda semesterresor med träning snarare än träning med semester. Välmående utan pekpinnar är ledmotivet, där alla kan hitta den aktivitet som passar dem bäst, oavsett om man är toppatlet eller vill röra på sig för att samla njutningspoäng, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

När det gäller resemål är Gran Canaria och Teneriffa högintressanta för de som vill åka på träningssemester. Under sommartid tillkommer Kreta och Rhodos i Grekland, samt Mallorca i Spanien. Således blir utvecklas de klassiska sol- och bad destinationerna till mer än det sedvanliga strandlivet. Det är träning som många vill mixa med sin semester. Det största intresset för träningsresor hos Ving för närvarande är bland kvinnor och då speciellt för gruppträningsresor.

Nästan fullbokat inför sommaren

De flesta gruppresor sker under vår och höst och nu under våren är det nästintill fullbokat. Med tanke på intresset för träningsresor kommer Ving släppa fler resor inför höstsäsongen.

Mer om aktiv semester

Trender med träningsresor under 2021 hos Ving.

Uppsving för golf leder till ny golfmässa.

Golf i Sverige.