Padel racket

Trender med träningsresor under 2021 hos Ving

Jag får en möjlighet att prata med Ving för att få en närmare förståelse för hur träningsresor bokas under året. Till att börja med står det klart att padelresor är speciellt intressanta för de som vill åka på en mer aktiv semester. Anna Hagberg som är pressinformatör på Ving kommenterar denna heta trend.

– Att kombinera padel med en semester med sol och bad verkar vara väldigt lockande för många.

Men det är också många som väljer yogaresor eller träningsresor som innehåller ett mer varierat träningsprogram. Hon fortsätter

– Generellt har välmående på resan blivit allt viktigare, oavsett om det är vandring uppe i bergen en dag under sol-och badsemestern, att njuta av en god måltid i en vacker omgivning, ta en powerwalk längs stranden eller om det är att träna på gymmet på hotell eller till våra SATS-ledda träningsklasser.

Så vad kan vi se när det gäller semester med träning som huvudinslag?

– Vi ser att det är många som just bokar en resa och åker ensamma, men som träffar likasinnade på resan, vilket också kan vara en rolig grej på samma sätt som att man kan passa på att dra ihop kompisgänget för exempelvis en padelweekend, fortsätter Anna.

Vi har också en del att se framemot inför vintern 2021-2022, visar det sig. Anna berättar om det nya konceptet med legitimerade fysioterapeuter.

– Det blir träningsveckor för dem som ännu inte riktigt hittat rätt med träningen, kanske på grund av en skada eller en diagnos som begränsar vardagen. Under dessa veckor ges extra mycket stöd och hjälp att utforma en personlig träningsplan som känns trygg och ändå utmanande för att skapa resultat och önskat mål.

Det visar sig att träningsresan sker under en vecka men redan när man bokar sin resa får man ett så kallat uppstartsamtal för att förbereda sig. På samma sätt avrundas resan med att man kan fortsätta sin utveckling med fysioterapeuten efter hemkomst från en veckas semester.

Gran Canaria är fortfarande en höjdpunkt för många

Trenden med träningsresor sträcker sig också till Gran Canaria, som är en favoritdestination för många svenskar under vinterhalvåret. Anna fortsätter

– Vi arrangerar också träningsläger på Gran Canaria tillsammans med Trollhättan Action Week för första gången. Här blir det både rullskidor, trailrunning och cykling ihop med glädje, gemenskap och avkoppling.

Således kan man se framemot tränings med chans till fina utsikter med båda rullskidor och cykling. För de som vill pröva på en mer intensiv löpträning, lär nog trailrunning kunna presentera en kul utmaning.

Heta destinationer under sensommaren

– Till sensommaren-hösten erbjuder vi padelresor till Kroatien och Mallorca och på vissa avgångar finns det fortfarande platser kvar, nämner Anna.

Vi spanade också in en padelweekend på Aaronsborg, och Anna nämner

– Det finns ännu platser kvar, men bokningen för oktoberhelgen stänger snart. Nya helger kommer dock publiceras inom kort så det är bara att hålla utkik

Viktigt att fundera på inför en träningssemester

För att avrunda temat med träningsresor och alla spännande nyheter från Ving, undrar jag om det finns viktiga saker att tänka på innan man väljer denna reseform? Anna har värdefulla insikter att dela med sig av.

– När man bokar en träningsresa så är det viktigt att välja en vecka som passar den nivån man befinner sig på och en vecka som känns inspirerande och härlig! Samt att man som med alla resor funderar på vilken upplevelse man är ute efter, om det är äventyr ute i naturen, inspirerande gruppträningar där man kan träffa nya vänner eller om man söker exempelvis avkoppling.

Så även om det är bra att vara optimistisk är en verklighetsförankring med ens träningsnivå viktig. Det är hög tid att fundera på om man vill åka på träningssemester. Det är också roligt att se hur intresset för denna semesterform är stort, samt att uppfinningsrikedomen för resekoncept är under konstant utveckling.

Skribent: Paul-Christian Markovski, för Turista.NU.