Golfare puttar.

Uppsving för golf leder till ny golfmässa

Under 11-12 mars kommer Scandinavian Golf Fair hållas i Karlstad, meddelade konferensanläggningen Karlstad CCC. Det är första gången som mässan anordnas och flera populära utställare kommer närvara, däribland Callaway, Corbra, och Garmin för att nämna ett urval. Det som gör den här golfmässan riktigt kul och intressant är att den riktar sig både till de mer erfarna golfarna och de som är nyfikna och vill pröva på att spela golf. Via Karlstad CCC:s pressmeddelande lärde vi oss mer om bakgrunden till golfmässan.

Annons för Träningsmaskiner.com

En mässa för erfarna golfare och nybörjare

– Idéen till en golfmässa fick jag för flera år sedan. Som inbiten golfare har jag saknat en mässa som riktar sig till mig som golfare. Vi satt redan i startgroparna med planeringen av mässan när pandemin slog till och nu känns det väldigt kul att vi äntligen får berätta om satsningen och att vi släpper biljetterna till mässan säger Jimmy Rönngren, projektledare på Karlstad CCC.

Jag får chansen att prata med Maria Alm som är kongresschef på Karlstad CCC som är arrangören av golfmässan. Först undrar jag hur det ser ut med bokningar inför mässan och hon förklarar närmare.

– Vi valde att släppa biljetterna till mässan här innan jul men den större delen av kampanjen kommer att ske efter jul. Vi har runt 100 bokade besökare så här långt och det är svårt att säga om de nya restriktionerna har påverkat antalet sålda biljetter eller inte.

Flera utställare på golfmässan

Det visar sig att även utställare har visat ett stort intresse för initiativet med en golfmässa. Maria fortsätter

– På utställarsidan så rullar det på bra, det är väldigt kul att potentiella utställare hör av sig till oss och vill ställa ut innan
vi har nått ut till dom så det känns lovande.

Det kommer också hållas seminarier på mässan och man kan redan se vilka som är planerade. Maria beskriver dem närmare.

– Gällande seminarierna så ingår de i biljettpriset och det är först till kvarn som gäller. Vi har dock lagt upp seminarierna på så vis att det kommer att fungera bra både om det är 20 personer som dyker upp eller om det är 200.

Antalet medlemsskap i Svenska Golfförbundet växer

Under 2021 var antalet medlemsskap i Svenska Golfförbundet hela 550 332, så gott över en half miljon (mer information kan hittas hos Svenska Golfförbundet). Lustigt nog slog man således rekordet från 2004 och ett nytt rekord har uppnåtts efter över 15 år sedan senaste toppnoteringen.

Jag tackar Maria Alm och Karlstad CCC och vi hoppas att det starka golfintresset håller i sig och att mässan blir en succé.

Läs mer om golfmässan på dess hemsida här.

Rekommenderade golfklubbar i Sverige

Kolla in sidan golf i Sverige för tips på golfklubbar i Sverige.

Skribent: Paul-Christian, för Turista.NU.

Läs fler nyheter!

Eurowings utökar med ny direktlinje från Landvetter till Hamburg.

Första helgerna med bra skidläge.

Charterflyg avgår igen för semester i Thailand.