FlixBus på väg

FlixBus och semesterresor inom Norden med buss

Det är spännande tider för bussresor. FlixBus som nu är etablerat på den europeiska marknaden har just anförskaffat Greyhound i USA och billiga bussresor verkar vara ett vinnande koncept. Här i Sverige är FlixBus välkänt för de som vill resa kors och tvärs runt landet. Jag får en chans att prata med Kajsa Ekelund som är kommunikationschef på FlixBus i Sverige. Första funderingen är hur emottagandet med köpet av Greyhound varit? Kajsa förklarar närmare

– Vi har fått ett enormt bra mottagande i USA. Många är glada att det är FlixBus som är köpare. De tycker att det är bra att nya ägarna är ett entreprenöriellt bussbolag med en stark framtidsvision. Det är spännande såklart kul och spännande även för oss att få möjligheten att lära oss av ett bussbolag med lång erfarenhet och ikonisk status. Hur framtiden ser ut ber vi att få dela med oss av lite längre fram.

Men det är inte allt. FlixBus som också äger FlixTrain har också sett ett uppsving, något som är positivt för alla glada semesterresenärer i Sverige. Det blir allt lättare att hitta resor under helger och semestertider, något som vi alla uppskattar. Nu är det höstlovet och kommande juletider som många söker resor för.

– Inför höstlovet så har antalet bokningar ökat och vi i förväntar oss att det kommer att öka ytterligare inför julen. Vi har därför satt in extra avgångar inför jul och nyår. Hur biljettförsäljningen kommer bli är lite tidigt att säga men vi räknar med ett högt tryck på resor med både tåg och buss under julhelgen, kommenterar Kajsa.

Men hur ser det ut med målgrupper som väljer att resa med FlixBus? Kajsa förklarar att framgången med FlixBus är för alla målgrupper.

– Vi har inte sett någon ny målgrupp. Vi har en stor spridning på resenärer. Unga, vuxna, studenter och pensionärer, vi välkomnar alla som vill resa prisvärt och klimatsmart att resa med oss.

Det är således spännande tider för alla som vill hitta alternativ till tåg och flyg som tidigare inte haft mycket konkurrens för resor inom Sverige. Vi tackar Kajsa Ekelund på FlixBus och ser framemot en jul med prisvärda bussresor för att hälsa på släkt och vänner.

Fler artiklar!

Solsemester lockar enormt under hösten och vintersäsongen.

Trender med träningsresor under 2021 hos Ving.

Det nya tågluffarkortet 2021 och den växande trenden med Svemester.

Foto: FlixMobility GmbH

Skribent: Paul-Christian Markovski.