Åre i Jämtland

Ny tågtidtabell förenklar resor till Jämtland

SJ utökar trafiken till Jämtland i december, vilket är en del av utvecklingen av turistnäringen i regionen. Alla Intercity tåg kommer ha Duved som slutliga destination. Fortsättningsvis innebär den nya tidtabellen att det blir två dagliga Intercitytåg till Jämtland året runt, mellan Duved-Stockholm, ett nattåg Duved-Stockholm/Göteborg samt ett snabbtåg.

Turista i Jämtland under sommar såväl som vinter

-­ Under flera år har SJ utvecklat och ökat trafiken till och från Jämtland. Vi har också följt Jämtlands arbete med säsongsutjämning, där man verkar för en ökad spridning av resandet över året för att nyttja den kapacitet som finns inom såväl transportsystemet som på destinationer, något vi möter med att inte bara nattågen utan nu även samtliga intercitytåg går vidare till Västjämtland hela året, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Med den nya satsningen på utökad tågtrafik fortsätter utvecklingen av Jämtland som en attraktiv turistdestination.

– Det här är en efterlängtad satsning. Det förbättrar möjligheten att fortsatt nå vår region på ett hållbart sätt. Satsningen som SJ gör i Jämtland/Härjedalen ser vi som ett resultat av gott samarbete och det möjliggör ytterligare satsningar på att skapa starka året-runt-destinationer, säger Teres Gärdin, vd på Jämtland Härjedalen Turism.

Fiskesemester i Jämtland?

Kolla in den här korta guiden om du vill åka på fiskesemester i Jämtland.

Fler nyheter!

Stadig ökning av passagerare med Norwegian.

Lyon i vinter? Fler flyg till Frankrike kommer snart.