Fiske vid skymning

Fiskesemester vid Indalsälven under september

Jämtland är himla stort och det finns massvis med fiskeområden! I september är sensommarvärmen behaglig i Mörsil som börjar i Skanderna och rinner österut ända till Bottenhavet. Mörsil ligger nära till Åre och är därmed perfekt för att kombinera fiske vid Indalsälven med aktiviteter som vandring och mountainbiking i Åre. I september kan det väntas vara sensommarvärme, se dock upp med myggen! Du lär behöva myggmedel för att kunna njuta av att stå eller sitta vid vattendraget i flera timmar.

Mörsil

Här kan du fiska aborre, gädda, sik, öring och kanadaröding. Speciellt aborre och sik är rikligt tillgängligt. Men gädda och aborre är också vanlig fångst. Fiske i såväl strömmande som lugnt vatten, så det finns fiske för alla fiskeentusiaster.

Annons för Outdoorexperten


Fler resetips!

Nu öppnar fem nya leder för stigcykling i Lofsdalen Fjällpark.

Upptäck Sverige med Inlandsbanan i sommar.

Tallink Silja ökar antalet kryssningar i sommar.