Camping vid strand och solnedgång.

Intresset för camping ökade rejält i år och kan överträffa 2022

När SCR Svensk Camping genomförde den årliga bokningsenkäten såg man ett överraskande resultat. Över 80 procent av de tillfrågade företagen nämnde att bokningarna antingen varit lika bra eller överträffat föregående års bokningsstatistik.

– Att bokningsläget är bättre i år jämfört med förra året – som blev ett rekordår – trots turbulenta ekonomiska tider, är ett styrkebesked och ett kvitto på att näringen gör många saker rätt och har ett utbud som matchar efterfrågan, säger Peter Jansson, tf vd SCR.

Sammanlagt finns en förväntan hos 63 procent av alla campingplatser att 2023 kommer bli ännu bättre än föregående år, som också var ett rekordår.

Fler nyheter

Direktflyg till Kroatien från Karlstad en stor framgång.

Få direktinformation om biljettsläpp för tågavgångar.

Direkttåg till Västkusten från Stockholm i sommar.