Tomte på stranden

Till solen och värmen efter jul och nyår?

Då var det åter igen dags för rusning efter solsemester efter julledigheten. Jul och nyår står inför dörren och vi är upptagna med shopping av julklappar, förbereda julmat och pyntning av julgranen. Men samtidigt är det vinter och kallt utomhus så många söker efter efter värme och lugn med en resa till ett varmare klimat. Det blir till att leta efter sista minuten resor för de som inte planerat i förväg. Så vad kan vi hitta inför januari?

Det är ingen större nyhet att de sista minuten resor som finns återspeglar det allmänna intresset för resor till Spanien och speciellt Kanarieöarna under vintern. Men kanske passar en resa till Funchal i Portugal, Dominikanska republiken eller Antalaya i Turkiet också. För samtliga destinationer finns det sista minuten resor men tiden rinner ut så det är först till kvarn som gäller. För den som vill ta sig längre bort är Kap Verde och Aruba också alternativ, även om det tar längre tid. Därfär är det kanske väl värt att överväga åtminstone 10 dagars semester istället för en vecka – En utmärkt ursäkt för att ta två veckors semester för att fira det nya året, vem vet. 🙂

Oavsett vilken strand du planerar att lapa sol och avnjuta värme istället för vinter och snö, så är det hög tid att välja en resa.

Skidsemester eller solsemester i Afrika?

Kolla in alternativen i Afrika för en semester i värmen. Om du trots allt vill åka på skidsemester under början på året, glöm inte aktivitetshotell som är en kul idé.