Solnedgång vid stranden i Egypten

Gran Canaria i vinter? Trenden håller i sig men vilka alternativ finns det i Afrika?

Spanien är känt som ett hett resmål under hela året men nu med vintersäsongen här söker många sol och bad i ett varmare klimat. Redan under hösten var flera av Kanarieöarna välbokade och med ett urval av temaresor kan en resa till Gran Canaria eller Teneriffa betyda mycket mer än att hänga på stranden. Under januari kan man se framemot temperaturer omkring 20C men för att hitta riktig sommarvärme under januari till mars får man leta mycket längre söderut. Det finns intressanta alternativ i Afrika som också konkurrerar med Kanarieöarna som sol- och bad destinationer under vintern.

Kap Verde

Kap Verde har blivit känt som ett solsäkert alternativ under vintern. Men det är inte allt, de varierande havsbrisarna är också utmärkta för kite- och vindsurfning samt dykning. Kap Verde är egentligen flera öar flera hundra kilometer från Afrikas västkust. Hos svenska researrangörer kan du hitta all inclusive resor till Kap Verde under vinterhalvåret. Flygtiden är inte så himla mycket längre och Kap Verde ligger cirka 1400 kilometer sydväst om Gran Canaria.

Egypten

Egypten med Hurghada och Makadi Bay är toppenalternativ för de som vill kombinera sol och med golf, till exempel på El Gouna med sin säregna bandesign. De populära resmålen hittar du längs Röda Havets västkust. Precis som för Kap Verde är all inclusive en populär reseform då bekvämlighet är högsta prioritet för solsemester under vintern.