Vy över Tiergarten i Berlin, Tyskland

Fler tog bussen med FlixBus under höstlovet med Göteborg och Berlin i topplistan

Under höstlovet noterade FlixBus att fler tog bussen jämfört med i fjol. Ökningen av bokningar syntes såväl inom Sverige som internationellt. Den största ökningen inom landet var för Göteborg, Jönköping och Stockholm. Samtidigt fick både Köpenhamn och Oslo en ökning av bokningar. En teori är att både bränslepriser och inflation ledde till att fler valde att ta bussen för semestern under höstlovet.

– Normalt brukar vi se en nedgång efter sommaren, men i år har resandet legat kvar på bra nivåer under hösten. Under höstlovet har flera destinationer ökat i antalet bokningar jämfört med i fjol. Göteborg och Jönköping är två exempel där bussresandet ökat. Många reser hem för att träffa familjen men vi ser även en ökning bland weekend resenärer som åker till storstäder som Göteborg, Stockholm, Oslo och Berlin, säger Kajsa Ekelund kommunikationschef på FlixBus.

Innan höstlovet under vecka 44 lade FlixBus till fler avgångar för alla linjer och under hösten fanns också ett erbjudande med billigare biljetter för buss- och tågresor med FlixBus.

Topplista över destinationer under höstlovet:

  1. Göteborg
  2. Jönköping
  3. Berlin
  4. Stockholm
  5. Oslo

Fler nyheter

Hemester eller semester i Stockholm i höst med museum, skridskoåkning och teater.

All inclusive till Gran Canaria är ett populärt val inför hösten och vintern.

Ny direktlinje till Innsbruck under vintersäsongen.