Puerto Rico på Gran Canaria

All inclusive till Gran Canaria är ett populärt val inför hösten och vintern

Nu nalkas vintern igen och vi ser framemot sol och värme som alternativ till vinter och snö. En välkänd favorit genom åren är Kanarieöarna och nu ser man på Ticket åter igen att Gran Canaria står ut när det gäller all inclusive resor under vintern. Gran Canaria har länge varit ett tryggt val för att solsäkra semester under vintertid och nu är ön igen ett populärt val för att åka på solsemester under vintertid. Med all inclusive som reseform är en fördel att kostnaden för hela semestern är tydligare. Sofia Eddelid som är PR och kommunikationsansvarig på Ticket, kommenterar trenden

– Före pandemin ville man mer upptäcka och utforska oexploaterade resmål, men nu går vi tillbaka till det trygga och välkända. Där ligger Gran Canaria i toppen, speciellt med all inclusive då det ger en extra trygghet då man vet en summa på förhand som resan kommer kosta – inga obehagliga överraskningar.

Nio av tio resor var bokade hos Ving innan höstlovet

Hos Ving såg man också att Gran Canaria stod ut som en favorit. Nio av tio resor var bokade inför höstlovet redan innan mitten av oktober, och med en vecka kvar är nu i stort sett allt fullbokat. Nu finns bara ströplatser kvar, men kan man vara flexibel med avresedagar och flygplats finns fortsatt chans att komma iväg. I år erbjuder Ving direktflyg till Gran Canaria från 11 olika regionala flygplatser runtom i Sverige.

Redan 12 oktober var det klart att 80 procent av utbudet av resor till Kanarieöarna var bokade hos Ving. Gran Canaria var också vinnaren i listan över populära charterdestinationer som Ving erbjuder resor till, följt av Teneriffa och Cypern.

De som bokar en resa med All Inclusive inkluderat i det ursprungliga priset till Gran Canaria utgör cirka 6 procent, så en blygsam del. Men intressant att veta är att om man vidgar perspektivet till samtliga All Inclusive bokningar hos Ving, d.v.s de som bokar till olika måltidspaket, så blir siffran uppemot 30 procent. Anna Hagberg som är pressinformatör på Ving nämner också koncepthotellen.

– Just våra koncepthotell är också det som sticker ut allra mest i vinter där vi har en väldigt fin bokningstakt, som är bättre än genomsnittet. Exempelvis har vårt familjehotell Sunwing Arguineguin en beläggning som är 11 procent bättre än i fjol vid samma tidpunkt.

Övriga nyheter hos Ving är Taurito Princess, Bull Costa Canaria & Spa och Gloria Palace San Agustin. Det sista all inclusive hotellet är inte nytt men nyrenoverat inför kommande säsongen.

Nyfiken på fler platser att se på Gran Canaria? Kolla in tre tips för solsemester på Gran Canaria.

Skribent: Paul-Christian Markovski, för Turista.NU.

Pussel! Hitta städer och byar på Gran Canaria

Fler nyheter

FlixTrain släpper jul- och nyårsbiljetter till försäljning med flera dagliga avgångar.

Ny direktlinje till Innsbruck under vintersäsongen.

Flyg direkt till Lyon från Stockholm-Arlanda för din skidsemester.