Tre Öden, av Historiska museet

Hemester eller semester i Stockholm i höst med museum, skridskoåkning och teater

Ska du till Stockholm på weekend under hösten? Eller planerar du en hemester i huvudstaden? Hösten är här och ruschen efter semester under vintersäsongen är i full fart. Låt oss titta närmare på några aktiviteter och sevärdheter i Stockholm.

Först kollar vi vad Historiska museet erbjuder under de mörka vintermånaderna. Under hela november och december öppna dörrarna för den nya vikingautställningen vara öppen under helgerna. Mer information kan hittas här. Dessutom finns ytterligare datum för dansutställningen ”Tre Öden”, 9 november och 12 november.

Varför inte medeltiden på 30 minuter?

Medeltidsmuseet anordnar visningar, föreläsningar och stadsvandringar så det lär finnas något som passar de flesta. Om du har knapert med tid så kanske initiativet ”Museet på 30 minuter” passar bra. Det är en introduktionsvisning av Medeltidsmuseet. Visningen hålls varje vecka tisdag-söndag efter lunch.

Skridskoåkning i storstan

Skridskoåkning i Kungsträdgården är möjligt när det är tillräckligt kallt, kolla in mer information på Stockholms stad.

Konsert och teater

Kulturhuset Stadsteatern har ett flertal konserter och teaterföreställningar under hösten. Till exempel hålls Stockholm Soul under tidsperioden 23-26 november.

Foto: Tre Öden, Historiska museet, pressbild.

Fler resetips

Fler reser med Snälltåget till Bad Gastein och Zell am See.

Besök Höga Kusten och Eldveckan under höstlovet.

All inclusive till Gran Canaria är ett populärt val inför hösten och vintern.