Göta kanal klassas som Sveriges sjunde nationella cykelled

Passerande cyklist en solig dag

I år är det Göta kanals 200-års jubileum. Lagom till festligheterna har beslutet fattats att Göta kanals ska klassas som nationell cykelled. Varje år besöker över 100 000 turistande cyklister Göta kanal. I samband med beslutet att Göta kanal blir officiell cykelled, kommer ny skyltning anordnas längs sträckan för cyklister.

– Vilken födelsedagspresent för Göta kanal! Vi har länge satsat på cykelbesökarna, men nu kommer förhoppningsvis ännu fler att vilja uppleva den vackra och varierande leden längs kanalen, säger Roger Altsäter, vd på Göta kanalbolag.

Fler nyheter

Tre frågor att fundera på för en lyckad cykelsemester.

Göta kanal firar 200-års jubileum.

Full fart på Göta kanal i sommar.

2 kommentarer på “Göta kanal klassas som Sveriges sjunde nationella cykelled”

  1. Pingback: Stor efterfrågan för utlandsresor i sommar : Turista NU!

  2. Pingback: Många tar bussen längs Östkusten under midsommar : Turista NU!

Kommentarer har stängts av.

Annonser