Cykelsemester under sommaren

Tre frågor att fundera på för en lyckad cykelsemester

En cykelsemester är ett spännande sätt att upptäcka landet. Men vad ska du tänka på om du funderar på en cykelsemester med vänner, familj eller partner? Vi listar tre viktiga frågor att tänka på när man planerar en cykelsemester.

1. Hur länge ska ni vara borta? Det är en stor skillnad på en 72-timmars cykeltur med två nätters övernattning, och ett två veckors cykeläventyr. För en längre cykelsemester lär ni vilja övernatta i naturen åtminstone någonstans, så ett kompakt och lätt tält (eller fler, ett per person) är en möjlighet.

2. Hur bra form har ni? Anpassa cykelsemesterns längd efter er kondition. Det är ju ändå en semester, så det vore onödigt att känna muskelkrämpor efter säg fem dagar, och då ha ytterligare fem dagar att cykla vidare. Testa er kondition med 3-5 timmars cykling en dag och se hur det känns. Tips! Ta med ryggsäck och packa lite extra på cykeln för att det ska bli mer realistiskt.

Annons för Outdoorexperten

3. Vad vill ni se och uppleva? Det är en himla viktig fråga! Beroende på var i Sverige ni väljer att cykla runt, så finns det sjöar, öppna landskap och täta granskogar att utforska. Kanske är det en idé att läsa på om kustområden runt Göteborg, Lund, samt Stockholm. Området runt Kalmar är också toppen om ni vill kombinera med en färja över till Öland eller Gotland.