Periskop

Weekendkryssningar under oktober och november

Så här under hösten är intresset för kryssningar fortsatt stort. Hos Stena Line ser man en markant ökning på rutterna till Tyskland och Polen. Julia Kronberg som är Group Marketing & Acquisition Manager på Stena Line, kommenterar trenden

– Vi ser att intresset för vår kryssningsprodukt till både Tyskland och Polen har ökat markant under oktober, mer än 50% ökning på båda rutterna. På våra dagsturer till Danmark har vi en ökning under samma period med 75% så vi ser positivt på höstens kryssutveckling.

Fortsättningsvis är shopping ombord på fartygen en stor attraktion och svenska passagerare kan hitta upp till 50% lägre priser på mat och dryck ombord.

Danskryssningar med Viking Line

Hos Viking Line ser trenden också positiv ut. Danskryssningar är ett populärt tema, nämner Eleonora Hansi som är informationschef på Viking Line Skandinavien.

– Vi har en trogen danspublik som verkligen saknat att få dansa loss. Man kan ju betrakta oss som lite av en modern variant av folkparkerna med i normalfallet stora dansband ombord på främst Viking Cinderella flera dagar i veckan. Vi ordnar också Dansbandsveckan under vinterhalvåret som är otroligt populär.

Dansbandsveckan återkommer också 23-29 januari 2022 och Eleonora fortsätter

– Man kan ju betrakta oss som lite av en modern variant av folkparkerna med i normalfallet stora dansband ombord på främst Viking Cinderella flera dagar i veckan. Vi ordnar också Dansbandsveckan under vinterhalvåret som är otroligt populär.

Även under julen kan vi vänta oss roliga kryssningar.

– Nytt inför julsäsongen i år är våra tre adventskryssningar till Visby, som sålt otroligt bra. De går av stapeln andra, tredje och fjärde advent. Detta bygger på den trend vi sett sedan de senaste somrarna, att man gärna vill åka på längre destinationskryssningar med chansen att besöka charmiga närliggande resmål, säger Eleonora.

Fler resetips!

Adventskryssningar i år igen.

Solsemester lockar enormt under hösten och vintersäsongen.

Skribent: Paul-Christian Markovski, för Turista.NU.