Skuleskogen vid Höga kusten

Tyska kryssningar till Höga kusten

Det tyska rederiet Hapag Lloyd anordnar i år tre kryssningar till Höga kusten, mer specifikt Härnösand, i augusti och september. Passagerare kommer kunna njuta av en heldag ombord på fartyget som kommer navigera runt skärgården i Höga kusten med några besök till stränder med små båtar. Under kvällen kommer fartyget lägga till i Härnösand.

− Långsiktigt är den här typen av internationella kryssningsrederier väldigt intressanta för oss. Vårt mål är att Härnösand och Höga Kusten ska vara en av deras standarddestinationer i Östersjön, säger Sofia Juniwik, näringslivsutvecklare för kryssningstrafik på Härnösands kommun.

Höga kusten blir alltmer populärt bland både svenska och internationella turister.

− På den här typen av kryssningar är det fler bokade utflykter så det kommer inte att märkas lika tydligt på stan som vid andra kryssningar. Det är ju också betydligt färre passagerare, säger Sofia Juniwik.

Läs fler nyheter!

Tallink Silja ökar antalet kryssningar i sommar.

Upptäck Sverige med Inlandsbanan i sommar.

Kryssningar på Göta kanal i sommar.