Skymning i Stockholm

Fler pensionärer reste med SJ de senaste månaderna

Under mars och april reste fler pensionärer med tåg. Det är den målgrupp som ökat tågresande mest. Samtidigt noterade SJ att 94 procent av biljetterna köptes online.

– Pensionärernas ökande resande är en viktig signal. Vi har blivit stärkta i bedömning att när fler blir vaccinerade kommer också resandet med SJ att öka, säger Mats Almgren, direktör kommersiell trafik på SJ.

Det är främst linjerna mellan storstäder som pensionärer reser mellan. Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö är de två linjer som står ut i statistiken. De som är 65 år eller äldre kan resa med pensionärsbiljett och därmed alltid få 10 procent rabatt.

Fler nyheter!

Ny flyglinje etableras mellan Luleå och London.

Fler äldre bokar semester hos TUI.

Östersjökryssaren Cinderella börjar med dagliga kryssningar den 3 juni.