Till solen i vår – på något sätt

Vattenhjul i Prag

Weekendresor är som vanligt ett bra sätt att värma upp humöret efter den långa vintern. Weekendresor till Europa är nu högattraktiva med städer som Paris, London och Prag som står högt på listan där folk vill flanera på våren.

För den som vill åka längre bort är inte hoppet ute ännu. Resor som stoppades till Egypten har nu börjat återupptas. Apollo har nämligen åter börjat flyga till Egypten och det är troligt att det blir ett ordentligt uppsving för resor till Egypten under sista tiden innan sommarsäsongen.

[ad#ad-article]

Resor till Egypten stoppades tidigare i år och tusentals turister fick vända sig någon annanstans för sina semestrar. Tidigare har turismen till Tunisien skadats efter oroligheterna där.

Samtidigt börjar sommaren närma sig och det nu är hög tid att solsäkra både vår och sommar genom att boka semester i tid. Mycket pekar på att det kommer bli än fler som reser utomlands i sommar än i fjol.
Under mars och april börjar våren märkas på allvar i Paris och London. Men var smart och upptäck städerna på bättre tider – försök att åka på weekend till Paris och London andra dagar än fredag till söndag. Försök istället åka under några vardagar för att slippa all stress vid olika utflyktsmål och sevärdheterna och uteställena. Både London och Paris är under våren riktiga turistmagneter för vårsol och shopping.

Paris och en båt på Seine

Man ska inte heller stirra sig blind på resor som kräver flygtransport, det blir alltmer lukrativt att åka på kryssning närmare Sverige. Under våren finns flera temakryssningar hos Viking Line, däribland whiskykryssningar, men också något så ovanligt som en blomsterkryssning där resenärerna får lära sig om blomsterutsmyckning och se hur experter från Interflora visar upp sina kunskaper. Läs mer om dessa temakryssningar här.

Så finns förstås ögonstenen i norra Europa, Prag i Tjeckien, som årligen drar till sig mängder av turister som vill känna vårsolen och värmen som ofta infaller redan i mars. Turister har redan börjat åka till Prag och det blir alltmer populärt att åka på kanalkryssning längs floden Vltava. Det välkomnande vädret passar också perfekt för att ta sig runt till fots i de gamla stadsdelarna.

Skribent: Paul-Christian Markovski.