Solnedgång över landskap under hösten

Starkt intresse för bussresor under höstlovet

När höstlovet började stod det klart att bussresor var hett eftertraktade. Hos FlixBux ökade resor inom landet såväl som till utlandet. Men trenden med bussresor har varat längre än så, tidigare under året rapporterade FlixBus att det skett en ökning med 75% under de första sex månaderna.

–Vi tror oss se en koppling till ökade priser i samhället och ökade bokningar med oss. Våra resor är fortfarande väldigt prisvärda trots inflation och höga bränslepriser. Studenter, ungdomar och seniorer tillhör en av våra större målgrupper och de kämpar kanske lite extra med att få ekonomin att gå ihop i slutet på månaden. Med den nya rabatten hoppas vi kunna bidra till att ännu fler har råd att resa, säger Kajsa Ekelund, kommunikationschef på FlixBus Norden.

Buss under höstlovet ett etablerat alternativ

Om vi tittar ett helt år tillbaka så var Göteborg och Berlin väl bokade destinationer med FlixBus. Kort och gott håller trenden i sig med bussresor som alternativ till flyg och tåg.