Bad Gastein i Österrike.

Var reser sportlovsresenärer under sportlovet under 2023?

Vi är nu mitt uppe i sportlovet så låt oss titta närmare på några trender som syns hos svenska researrangörer.

Gran Canaria och välkända resmål hos Ticket

Hos Ticket ser man att Gran Canaria bokar bra men det finns fortfarande platser kvar. Det råder ingen tvekan om att många söker sig till varmare länder under vintern. Samtidigt bokas resmål i Europa bättre och bokningar ökar till Alicante och Barcelona jämfört med 2019. Samtidigt vill många åka till storstäder som London och Paris. En nykomling på topp tio listan hos Ticket under sportlovet är Berlin som ökat med 111% om man jämför med innan pandemin.

Bad Gastein i Österrike en höjdare hos Alpresor

Hos Alpresor ser man att det mest bokade resmålet är Bad Gastein i Österrike, följt av Cervinia i Italien. Det är således skidåkning och Alperna som drar till sig flest resenärer men en nyhet för vintern är Champoluc där Alpresor numera driver Hotel Breithorn.

Sälen bokas väl hos SkiStar

Hos SkiStar syns tydliga trender för mest bokade resmål beroende på varifrån Sverige resenärer åker på sportlovssemester. I Stockholm bokas Sälen, Vemdalen och Åre mest, medan göteborgare väljer Hemsedal, Sälen eller Trysil. Att Norge hittar in på topplistan för bokningar av göteborgare låter rimligt då det inte är så långt till gränsen. I Skåne, Halland och Östergötland är det också Sälen som bokas bäst, medan Åre är en favorit både i Skåne och Östergötland.

Pussel!

Fler nyheter

Fler reser på chartersemester från Norrköping.

Snart är det dags för Vasaloppet och Hemmavasan.

Snötåget tar en paus men Inlandsbanans vildmarkståg sätter igång under april och maj.