Skidor, mask och pjäxor.

Ta tåget till Norge för din skidsemester

Med SJ Norge kan man nu resa med tåg till Kvitfjell. Sedan början av januari går det med ett tågbyte i Oslo att tag sig ända till Kvitfjell med tåg. Tågstationen som ligger mitt i byn är nära till liftarna och det bör locka resenärer från Stockholm och Mälardalen som vill uppleva skidåkning i Kvitfjell. Det kan vara ett alternativ för de som inte hittar platser till Åre.

– SJs tåg till Åre är populära och fullbokade långa tider på året. För den som vill prova att ta tåget till ett nytt och minst lika spännande skidområde borde den nya förbindelsen till Kvitfjell vara intressant, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ för trafiken till Oslo.

Kvitfjell var också aktuellt under OS som hölls i Lillehammer, då alpina tävlingarna avgjordes där. För att boka tågresor med SJ Norge mellan Oslo och Kvitfjell hänvisas man till sj.no.

Pussel!

Fler nyheter

Direktlinje med flyg till Åre populärt inför skidsemestern.

Snötåget tar en paus men Inlandsbanans vildmarkståg sätter igång under april och maj.

Träningsresor hos Ving under vintern 2022-2023 är uppskattade av 40-plussare.