Vid Brunnsparken i Göteborg

Hemester eller semester i Göteborg under hösten

I oktober höll Göteborgs stadsmuseum premiären för föreställningen ”Shoot – kameran går”. Där följer besökaren en inspelning av en stumfilm under en tre timmar lång föreställning som tar besökaren närmare filmindustrins första år med en inblick i en fiktiv och tumultartad filminspelning.

Ny utställning på Sjöfartsmuseet i december

Sjöfartsmuseet genomgår en ombyggnad och den 10 december öppnar museet igen med nya utställningar och ett nytt akvarium. ”Amerikabiljetten” startar 30 december och där kan vi lära oss mer om utvandringen till Amerika. Med några utvalda levnadshistorier kommer man närmare en vardag där utvandring till Amerika var en vanlig företeelse.

Göteborg under 400 år

Göteborgs stadsmuseum presenterar utställningen ”Göteborgs födelse”. 2021 fyllde Göteborg 400 år och i den här utställningen lär du känna staden från dess början under 1600-talet, med utgångspunkten Nya Lödöse som var en senmedeltida stad.

Fler resetips

Fler reser med Snälltåget till Bad Gastein och Zell am See.

Tågresor till Hamburg med SJ är populärt för weekendresor.

Nytt abonnemang med SkiStar.