Vasaloppets sommarvecka har startat

Mountainbike under en solnedgång

Mellan 12-20 augusti hålls sommarveckan igen. Under två helger hålls tävlingar med löpning och cykling. Alla tävlingar hålls vid Vasaloppsarenan som är nio mil lång. Under första helgen är cykling i fokus. Se följande webbsidor för mer information om Vasaloppets sommarvecka, samt kartor.

Vasaloppets sommarvecka kan härledas till 1991 då en löparstafett för större lag presenterades. Flera år senare, anordnades 2009 med Cykelvasan, då spåret mellan Sälen och Mora användes för att anordna tävlingar även under sommartid.

Fler nyheter

Vandring vid Höga Kusten i sommar lockar många turister.

Stor efterfrågan för utlandsresor i sommar.

Göta kanal firar 200-års jubileum.

1 kommentar på “Vasaloppets sommarvecka har startat”

  1. Pingback: Besök evenemang under Arkeologidagen runtom i Sverige! : Turista NU!

Kommentarer har stängts av.

Annonser