Calella de Palafrugell, Barcelona i Spanien

Stor efterfrågan för utlandsresor i sommar

Det är nu över två år sedan pandemin började och det ser äntligen ljusare ut för resande igen, i takt med att reserestriktioner lättats. Inför sommaren 2022 syns konsekvensen av det rejält, med bokningar som hos Ticket under början av maj var 20% högre än samma tidsperiod under 2019. Främst är det Medelhavet som lockar, med sol- och badsemester. Men storstadsresor bokas också vid Medelhavet.

– Efter två tuffa år är det fantastiskt kul att få hjälpa kunderna ut i världen igen, och vändningen har kommit jättesnabbt. I början av året var det fortfarande inte många som bokade semesterresor, men nu är det nästan svårt att hinna med alla kunder, säger Mirja Epäilys, Product Manager på Ticket.

En annan trend är att klassiska destinationer i Medelhavet bokas mycket mer än destinationer längre bort. Mirja fortsätter

– Före pandemin var trenden att man ville resa till outforskade resmål med mycket äventyr och upplevelser, men nu är det klassiska resmål runt Medelhavet som gäller istället. Man vill helt enkelt ha en okomplicerad och bekymmersfri semester, och resmål som upplevs som krångliga väljs bort. Flexibla biljetter som kan om- eller avbokas har också blivit viktigare för kunderna, och trygga charterresor har fått sig ett uppsving, säger Mirja Epäilys.

Bokningar till Karibien förväntas öka under hösten.

Fler nyheter

Göta kanal klassas som Sveriges sjunde nationella cykelled.

Vasastafetten kommer tillbaka i augusti.

Nattåg till Hamburg från Stockholm med SJ.

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.