Hudiksvall i Gävleborg

SJ utökar avgångar under december

Under december kommer det bli fler tågavgångar mellan Stockholm och Sundsvall. De nya avgångarna är avsedda att tillgodose den normalt ökade efterfrågan under onsdag-fredag samt söndagar. Detta är en utveckling med grund i den ökade efterfrågan av tågresor i Norrland.

– För att Västernorrland ska utvecklas som vi önskar är det viktigt att pendlandet inom länet och resandet till och från länet underlättas. Den nya trafiken är ett steg i rätt riktning. Vi ser fram emot att utveckla tågtrafiken ytterligare tillsammans med SJ, säger Per Wahlberg, vice ordförande nämnden för hållbar utveckling i Region Västernorrland.

De nya tågavgångarna kommer vara med SJ:s snabbtåg SJ 3000.

Fler nyheter

Åk till Skärgården från Norrtälje i sommar.

Skidåkning i sommar? Pröva SkiStar SummerSki i Stockholm.

Transavia France börjar flyga från Luleå till Paris.