Slalomåkare och skidlift

Sportlov med skidåkning runtom i landet

Över 160 skidanläggningar har öppet under sportlovet i år. Det rapporterar Svenska Skidanläggningars Organisation (SLAO). Den riktiga vintern kom långsamt i år men kyla och snö kom till sist.

– Vi har haft en riktigt fin säsongsstart med fler backar än vanligt öppna i södra Sverige. Det var länge sedan så många kunde öppna redan till jul. Det är många hjältar på anläggningarna som gör allt för att ge sportlovslediga barn fin skidåkning i hemmabackarna, säger Titti Rodling, vd för SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation.

Med så många skidanläggningar som är öppna under sportlovet blir det en återupptäckt av skidåkning och snowboardåkning under sportlovet för många. Då reserestriktionerna togs bort den nionde februari kan också värmestugor åter öppnas.

Skribent: Paul-Christian Markovski, för Turista.NU.

Läs fler nyheter!

Det är hög tid att boka sista minuten resa inför sportlovet.

Kryssningar med Tallink Silja kommer återupptas.

En kommentar

Kommentarer är stängda.