Bron vid Härnösand, Höga Kusten

Långkryssning till Höga Kusten alltmer populär

Under sommaren 2021 visade det sig att långa kryssningar norröver till Höga Kusten var hett eftertraktade. Nu följer Viking Line upp med nya kryssningar till Höga Kusten under 2022. Den första kryssningen avgår den 17 april 2022, det blir då en påskkryssning med Cinderella.

Under 2022 kommer följande kryssningar anordnas till Höga Kusten, med prisexempel 2055 kr per person inklusive hytt och två middagar ombord:

17 april

15 och 29 maj

21 juni

4, 11, 18 och 25 september

– Viking Lines kryssningsutbud har kontinuerligt utökats sedan 2019 i takt med växande efterfrågan. Många nya resenärer upptäcker oss genom våra populära destinationskryssningar som ger en chans att besöka närliggande Östersjöpärlor. Efter två år av olika restriktioner ser vi att längtan efter nära och trygga upplevelser är större än någonsin, och satsar i nära samarbete med destinationerna på vårt hittills bredaste utbud av aktiviteter. Nytt för 2022 är bland annat möjligheten att besöka en vingård på Österlen, en spännande utflykt till Lummelundagrottan på Gotland och en efterfrågad panoramatur till Skuleberget vid Höga Kusten, säger Kenneth Gustavsson, försäljningsdirektör Viking Line Skandinavien.

Spännande tider för nya långa kryssningar inom Sverige kommer alltså. Med den positiva utvecklingen under 2021 för kryssningar till Höga Kusten, kan det möjligen vara en ny tradition för många att upptäcka naturen vid Höga Kusten med skepp istället för vandring.

Läs mer om Höga Kusten!

Tyska kryssningar till Höga kusten.

Ny vandringsled i Höga kusten en succé.

Foto: Pressbild, Viking Line