Gröna Lund i Stockholm

Gröna Lunds nya berg och dalbana har öppnat upp

Efter tre år av konstruktion var det premiär för den nya berg och dalbanan igår 2 juni. King of Roller Coasters började byggas 2017 och var den största ombyggnaden sedan Gröna Lund bildades. Upp till en tredjedel av nöjesparkens yta har förändrats med nya teman.

– Det här är den största och häftigaste attraktionen i Gröna Lunds historia. Bygget har pågått i tre års tid och nu har Gröna Lund en av Europas mäktigaste attraktioner. Med tanke på att vi har hållit stängt i nästan 1,5 år känns det fantastiskt roligt att öppna med en nyhet som Monster, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell.

Den nya berg och dalbanan är 34 meter hög och besökare kan se framemot att susa fram i 90 km/h. Banan är 700 meter lång och är en så kallad inverted variant, vilket innebär att tåget hänger under rälsen.

Några av de upplevelser som den nya banan inkluderar är Zero-G-Roll, vilket innebär att banan skruvar sig 360 grader så att gäster kan uppleva viktlöshet, samt panoramic spiral, där banan svänger hastigt och låter gäster se en makalös utsikt.

Fler nyheter!

Förbokade besök på Liseberg vid öppningen i juni.

Fler vill åka tåg till Jämtland.