Natur i Jämtland

Fler vill åka tåg till Jämtland

På grund av den pågående pandemin är det många som söker efter sätt att semestra inom Sverige. Hos Snälltåget har man noterat en markant ökning av resenärer till Jämtland.

– Vi ser ett kraftigt ökat intresse för resor inom Sverige och framförallt till Jämtland, säger Marco Andersson, försäljningschef på Snälltåget. Med ett ökat intresse för friluftsliv och svemester tror vi att fler kommer få upp ögonen för Östersund och Jämtland i sommar.

När sommaren 2021 närmar sig så har Snälltåget lyft fram Östersund som destination. För de som vill ut och vandra i naturen, till exempel i fjällen, är det en lovande destination.

– Vi har förmånen att vara placerade vid Storsjöns strand, här finns många lättillgängliga vandrings- & cykelleder. Som gäst kan du enkelt kombinera cykling eller en kanottur på Storsjön på förmiddagen med en konstutställning eller shopping på eftermiddagen, berättar Elisabeth Richardsson marknadschef på Destination Östersund.

Tidigare var Östersund ett vanligt resmål under vintern men framöver kan det alltså bli alltmer vanligt med semester där under sommarhalvåret också.