Jönköping

Buss- och tågresor ökade markant under midsommar

Under midsommarhelgen är många turer redan slutsålda hos FlixBus och FlixTrain. Det största trycket såg företaget dagen innan midsommar och flera extra avgångar anordnades.

– Allteftersom samhället öppnar upp och allt fler blir vaccinerade ser vi en ökning i antalet resenärer. Midsommarhelgen är en av våra mest bokade högtider och vi kan nu konstatera att biljettförsäljningen nästan är uppe i samma nivåer som innan pandemin. Vi väljer därför att sätta in extra avgångar samt att öppna upp de linjer som varit vilande under pandemin, säger Kajsa Ekelund, kommunikationschef på FlixBus/FlixTrain.

FlixTrain som lanserades i år har också sett en ökning av resenärer och alltfler upptäcker företagets tåg för resor under sommaren.

– Efter FlixTrains lansering har antalet passagerare ökat stadigt, något som vi tror beror på våra prisvärda biljetter. Våra priser ligger långt under SJs och MTRX biljettpriser, något som resulterar i allt fler väljer att resa med oss framför våra betydligt dyrare konkurrenter.

Topp fem destinationer under midsommar för FlixBus och FlixTrain:

  • Västervik.
  • Göteborg
  • Kalmar
  • Stockholm
  • Jönköping

Läs fler nyheter!

Upptäck Sverige med Inlandsbanan i sommar.

KLM flyger från Linköping till Amsterdam igen.

Semesterbokningar tar fart när restriktioner lättats.

En kommentar

Kommentarer är stängda.