Camping och tält vid havet

Ny femstjärnig campingplats ska locka fler till exklusiv campingsemester

Det är den nya campingplatsen i Leksand Strand i Dalarna som bygger vidare på trenden med mer exklusiva campingmöjligheter. Svensk Klassificering AB klassificerar såväl hotell, vandrarhem och campingplatser. Vart tredje år genomförs klassificeringen och i år är det alltså en campingplats som hittar in till femstjärniga kategorin.

Det finns idag 202 kvalitetsgranskade campingplatser runtom i Sverige. Klassificeringen bygger bland annat på campingplatsers inriktning, service och utbud. En fördel för turister är att man enkelt kan jämföra olika campingplatser för att vara säker på att man blir helt nöjd med sin campingsemester.

– Klassificeringen spelar en viktig roll för branschen i att möta gästernas efterfrågan på kvalitetsupplevelser. Anläggningarna får svart på vitt på vad de kan förbättra och utveckla och gästerna i sin tur får det lättare att hitta en campingupplevelse som passar dem. I en undersökning vi nyligen genomförde, står det klart att klassificeringen är en viktig del i gästernas semesterplanering, säger Peter Jansson, tf vd SCR Svensk Camping.

I år är det något fler bokningar på campingplatser jämfört med under 2020 inför påsken. Naturligtvis är det den pågående pandemin som lett till de färre bokningarna överlag, rent generellt avvaktar fler med bokningar av semester inför sommaren. I år är bokningarna jämnt fördelade i de olika regionerna. Men de största campingområdena kan hittas i Västra Götaland, Skåne, Kalmar Län / Öland och Halland.

Mer information och intressant läsning!

Läs också om de 15 nya naturreservaten i Dalarna på Turista.NU. Om du vill veta mer om camping och klassificering, titta närmare på klassificeringsresultatet 2021 hos SCR Svensk Camping( öppnas i ett nytt fönster).