Vattendrag i Dalarna

Upplev naturen i vår och sommar med 15 nya naturreservat i Dalarna

Under förra året ordnades det med 15 nya naturreservat i Dalarna, med utökning av Alderängarna i Mora, Falun med Björnöarna och Våckelbergets skogar, samt Plintsberg i Leksand.

– Kommunerna har ett stort ansvar för den tätortsnära naturen och kan inom den kommunala planeringen se till att den lokala naturvården stärks. Därför är det glädjande att vi fått så många nya kommunala reservat i Dalarna, säger Jemt Anna Ericsson, chef för enheten för naturskydd på Länsstyrelsen i Dalarnas län.

Om du är nyfiken på de nya och existerande naturreservaten och vill semestra i närheten, kan du titta närmare på Besöksmål i Dalarna. Som exempel kan du hitta Lindänget och Trolldalen. Ta också en titt på den användbara funktionen Sök via karta så du kan planera din utflykt till ett naturreservat lättare.

Fler resetips och nyheter

Vill du semestra hemifrån nu innan våren och värmen är här? Vad sägs om ett besök museer hemma från soffan, med digitala museumbesök.

Samt, ta kontroll över dina röda dagar och kombinera dem bättre med semesterdagar under 2021 med en översikt över röda dagar under 2021.