Hund åker snowboard.

Skidsäsongen står inför dörren med vinter destinationer och evenemang

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Scandinavian Outdoor SE.

Snart börjar säsongen för skidsport. Efter höstlovet är det inte många veckor kvar tills vi kan börja packa pjäxor, skidor och snowboard. Vi kan se framemot flera höjdpunkter och reseformer inför vintersäsongen 2023-2024, med två exempel nedan.

Redan 8-10 december hålls långdistansloppet Ski Classics i Bad Gastein i Österrike. Det är 14 lopp som hålls 1600 meter över havet i närheten av nationalparken Hohe Tauern. Kolla in tidigare Ski Classics i videon nedan.

Åre mellan december och april

Från och med 16 december börjar Snälltåget med nattåg till Åre från Malmö. Avgångar sker på onsdagar och lördagar, men ankomst följande morgon. I år fortsätter Snälltåget fram till och med 28 april 2024. Det finns flera kategorier, till exempel egen kupé, delad kupé eller sittplats. Tågen har en restaurangvagn, den så kallade ”krogen på räls”. Kolla in Snälltåget i Åre nedan.