Sol och palmer i Malaga, Spanien

Var reser vi under sportlovet 2023?

Sol och strand eller fjällen under ledigheten i februari? Det är en fråga många ställer sig när sportlovet närmar sig. Hos Norwegian är det tydligt att de mest bokade destinationerna är London, Malaga och Las Palmas i Spanien. Därmed är Spanien som vanligt en tydlig trend för solsemester under vintern. Men Alperna är en del av helhetsbilden av bokningar när vi väljer värme eller skidåkning. Hos Norwegian syns det att de som reser från Stockholm Arlanda under sportlovet främst väljer vecka 8 och 9 för semestern.

Boka senare eller tidigare till skandinaviska fjällen?

Hos SkiStar syntes en beläggningsgrad på 93 procent för vecka 7, den första sportlovsveckan. Fjällsemester med skidåkning är således för sportiga sportlovsresenärer ett givet val. Samtidigt ser SkiStar att många väljer att boka senare hellre än tidigare, vilket också gör att veckorna efter sportlovet blir mer populära.

Sol och bad högt på önskelistan bland Vings bokningar

Under första veckan 2023 stod det klart att Vings utbud av solresor var högt efterfrågade. Bokningarna rusade och en ökning på 224 procent syntes jämfört med vecka 50 under 2022. Redan under början av januari var sju av tio sportlovsresor från Arlanda bokade. Bäst bokade inför sportlovet är Dominikanska republiken, Madeira och Aruba.

Pussel! Svenska naturreservat

Fler nyheter

Snart är det dags för Vasaloppet och Hemmavasan.

Direktlinje med flyg till Åre populärt inför skidsemestern.

Bokning av tågresor inför påsken till Jämtland och Österrike.